همانطور که می دانید نوشتن انگیزه نامه خوب نقش مهمی در پذبرش دانشگاه مورد نظر شما خواهد داشت. اما نوشتن آن همیشه آسان نیست و دانشگاه ها برای پذیرش از شما توقع دارند تا توضیحاتی را به آنها ارائه کنید. نوشتن انگیزه نامه خوب برخی باید ها و نباید هایی دارد که باید آنها را دانست تا بتوان بر اساس آن خوب نوشت و شانس دریافت پذیرش از دانشگاه ها را بالا برد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
ـ چرا باید انگیزه نامه بنویسیم؟
دانشگاه ها از دانشجویان خود نمونه کارهای زیادی می خواهند به همین دلیل باید برای نوشتن انگیزه نامه از جملات صادقانه و با مفهوم استفاده کرد.
نوشتن انگیزه نامه دو هدف پشت خود دارد:
ـ اول اینکه به شما کمک می کند چرا که به شما فرصت فکر کردن درباره ی اهداف و تجربه هایی که دوست دارید در آینده داشته باشید می دهد.
ـ و در وهله ی دوم به مسئولین کمک می کند تا متوجه شوند شما قدردان پذیرش در دانشگاه هستید یا خیر.
ـ نوشتن انگیزه نامه عالی
در واقع انگیزه نامه نامه ای از طرف شما به دانشگاه خواهد بود که باید با دقت فراوان روی نقاط مثبت خود تمرکز کرده و تمامی اطلاعات را به صورت صادقانه و صمیمی ارائه دهید.
ـ برداشت دانشگاه ها از انگیزه نامه دانشجویان
در واقع دانشگاه ها هنگام بررسی انگیزه نامه ها چند مورد را بررسی خواهند کرد:
ـ تضمین اینکه برای دانشگاه فرد مناسبی خواهید بود یا خیر.
با توجه و بررسی مواردی مثل علایق شما؛ مشخصه منحصر بفرد؛ برای کمک به زندگی دانشجویی خود چه می کنید ؛ آیا چیزی دارید که با دانشگاه در تعارض باشد.
ـ دانشگاه موردنظر مناسب شما خواهد بود یا خیر.
چه امکاناتی در دانشگاه برای استفاده شما مناسب خواهد بود ؛ چه انتظاراتی از دانشگاه دارید ؛ آیا با تحصیل در این دانشگاه موفق خواهید شد.
ـ چه چیزی دانشگاه موردنظر را برای شما ویژه و متفاوت کرده است.
بررسی عواملی مثل اطلاعات شما از دانشگاه ؛ رضایت شما از قوانین دانشگاه و زندگی دانشجویی ؛ توجه به رویکرد خاص دانشگاه برای یادگیری
ـ مراحلی برای توضیح درست در نوشتن انگیزه نامه
۱ـ موضوع برای نوشتن انگیزه نامه
ـ سعی کنید موضوعاتی پیدا کرده تا توجه مسئولین را برای داشتن لیاقت تحصیل در دانشگاه را جلب کنید. از موضوعاتی نظیر چرا این دانشگاه مثل رویکرد خاص دانشگاه به رشته مورد نظر شما ؛ یا صحبت از شرکت در مسابقه ای که در دبیرستان شما برگزار شده و شما با علاقه در ان شرکت کرده اید و به کارهای هنری ای که دانشگاه انجام می دهد علاقه مند خواهید بود در نوشتن انگیزه نامه خود استفاده کنید.
۲ـ انجام تحقیقاتی در مورد دانشگاه مورد نظر
سعی کنید با چشم دیگری دانشگاه را ببینید تا بتوانید چیزهای خاص و دیدنی و جذاب آن را در انگیزه نامه خود بکار ببرید.
برای انجام این کار:
برای این کار می توانید از سایت دانشگاه استفاده کنید یا به صورت مجازی از دانشگاه دیدن کنید ؛ با فارغ التحصیلان دانشگاه صحبت کنید یا اگر فرصت رفتن به نمایشگاه های دانشگاه را دارید از آن استفاده کنید ؛ رسانه های اجتماعی دانشگاه مورد نظر را در فیسبوک یا توییتر دنبال کنید.
۳ـ قوانین نوشتن انگیزه نامه
ـ سعی کنید کوتاه بنویسید :
نیازی به نوشتن مقدمه یا نتیجه گیری در انگیزه نامه نخواهد بود. در اولین پاراگراف درباره ی دلایل درخواست خود نوشته و در پاراگراف دوم برای بیان جزئیات درخواست خود حداکثر پنج دلیل استفاده کنید.
ـ نوشتن درباره جزئیات:
سعی کنید طوری جزئیات را وارد نوشتن انگیزه نامه خود کنید که دانشگاه متوجه شود شما درباره ی کلاسها ؛ اساتید یا برنامه های خاص دانشگاه تحقیق کرده اید به عنوان مثال بنویسید من به کار دکتر جین جانسون درباره ی صداهای تعاملی علاقمند شدم.
ـ صادق باشید :
سعی کنید روراست و صادقانه بنویسید چرا که خواننده انگیزه نامه شما می تواند متوجه خلوص نیت یا تمارض فرد شود.
ـ متفاوت بودن انگیزه نامه ها :
سعی کنید از یک انگیزه نامه برای پذیرش در همه ی دانشگاه ها استفاده نکنید و سعی کنید نام دانشگاه و جزئیات هر کدام را با توجه به فعالیت های آن تغییر دهید.
ـ برنامه ریزی برای پذیرش:
اگر برای پذیرش در دانشگاه برنامه ریزی کرده بودید در نوشتن انگیزه نامه از آن صحبت کنید چرا که دانشگاه ها نسبت به تعداد پذیرش خود حساس بوده و گفتن این موضوع می تواند شانس شما را برای اخذ پذیرش افزایش دهد.
ـ مواردی که نباید در نوشتن انگیزه نامه بکار رود
درباره ی موضوعات و ویژگی های کلی مثل تعداد پذیرش دانشگاه یا آبو هوای آن صحبت نکنید.
درباره علایق ورزشی خود صحبت نکنید مثلا برای قانع کردن مسئولین در جهت اخذ پذیرش استفاده کردن از علایق ورزشی شما نمی تواند موثر باشد.
برای نشان دادن اطلاعات خود مواردی که در سایت دانشگاه نوشته شده را کپی نکنید در واقع مسئولین دانشگاه می خواهند بدانند شما چگونه با دانشگاه آنها ارتباط برقرار کرده اید و اگر در توضیحات دانشگاه چیزی بوده که توجه شما را جلب کرده از آن در نوشتن انگیزه نامه خود صحبت کنید.
فقط درباره ی آینده ی رشته ی تحصیلی خود صحبت نکنید و سعی داشته باشید تفاوت دانشگاه انتخابی خود را نسبت به دیگر دانشگاه ها را نیز ذکر کنید.
سعی نکنید دلیل انتخابتان را رتبه دانشگاه در نظر بگیرید بلکه باید از دلیل ترجیح تان در انتخاب این دانشگاه نسبت به دانشگاه های دیگر جذاب تر باشد.