دانشگاه ها و مراکز آموزشی آمریکا از معتبرترین مراکز در جهان به شمار می روند که هرساله عده ی زیادی برای اخذ پذیرش تحصیلی آن تلاش می کنند. کشور آمریکا نزدیک به ۵۸۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی دارد که برای پذیرش در آنها باید مدرک زبان آیلتس یا تافل را داشته باشید. برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا می توانید در ماه های سپتامبر و ژانویه درخواست دهید و نکته ای که باید در این امر در نظر داشت این است که دانشگاه های آمریکا برای پذیرش دانشجویان بین المللی سن را ملاک در نظر می گیرند که در ادامه به بحث درباره آن خواهیم پرداخت. کشور آمریکا در کشورهایی نظیر ایران سفارت ندارد پس توصیه می شود اگر به دنبال تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا می باشید زودتر از موعد اقدام کنید تا بتوانید در اخذ پذیرش تحصیلی این کشور موفق شوید.
مدارک لازم برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا
برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها و تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا باید بتوانید در مرحله اول در آزمون MCAT موفق شوید و برخی از دانشگاه ها قبل از صدور پذیرش با دانشجویان متقاضی به صورت آنلاین مصاحبه خواهند کرد پس دانشجویان بین المللی باید مدرک زبان تافل یا آیلتس را داشته باشند.
مدارکی که برای اخذ پذیرش تحصیل دانشگاه های آمریکا مورد نیاز خواهد بود عبارت است از :
ـ پاسپورت معتبر
ـ مدرک آیلتس یا تافل
ـ فیش پرداخت شهریه دانشگاه
ـ پرداخت هزینه پردازش به مبلغ ۷۵ دلار
ـ ریز نمرات ۳ سال آخر تحصیلی و مدرک دیپلم
ـ عکس با پس زمینه سفید
ـ قبولی در آزمون MCAT
ـ انگیزه نامه
ـ مدارکی مبنی بر توان مالی
ـ درخواست پذیرش از دانشگاه
شرایط ورود به دانشگاه برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا
ـ برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا باید در ابتدا در آزمون MCAT که مجموعه ای از سوالات تستی از دروس زیست ؛ شیمی ؛ مهارت کلامی و فیزیک می باشد موفق شوند و با توجه به رتبه به دست آورده می توانند دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
ـ بعد از قبولی در دانشگاه دانشجویان باید حدود دو سال دروس تئوری و کار در آزمایشگاه ها را فرا بگیرند و بعد از آن در آزمون USMLE شرکت کرده و با موفقیت در این امتحان می توانند در دو سال بعد در کلینیک ها و بیمارستان های تحت نظر دانشگاه مشغول به یادگیری و تحصیل دروس عملی پزشکی شوند.
ـ بعد از گذشت دو سال دیگر یعنی در پایان چهار سال تحصیلی باید در مرحله دوم آزمون USMLE شرکت کرده و بعد از آن می توانند در صورت موفقیت سه سال دیگر به تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا مشغول باشند و بعد از گذشت هفت سال و قبولی در مرحله سوم آزمون USMLE مدرک پزشکی عمومی خود را دریافت کنند.
معرفی چند دانشگاه برتر برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا
برای تحصیل در دانشگاه های این کشور و تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا باید درنظر داشت که حدود ۱۲۵ دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که برخی از آن ها مورد تایید وزارت بهداشت و درمان در ایران می باشند. برخی از این دانشگاه ها عبارتند از :
دانشگاه هاروارد { رتبه یک جهانی }
دانشگاه استنفورد { رتبه چهار جهانی }
دانشگاه هاپکینز { رتبه پنج جهانی }
ـ دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس { رتبه هفت جهانی }
دانشگاه یاله { رتبه هشت جهانی }
دانشگاه ماساچوست { رتبه نه جهانی }
دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو { رتبه یازده جهانی }
دانشگاه کلمبیا { رتبه چهارده جهانی }
دانشگاه پنسیلوانیا رتبه پانزده جهانی }
دانشگاه دوک { رتبه شانزده جهانی }
انواع رشته های علوم پزشکی در آمریکا
تحصیل در کشور آمریکا فقط مختص رشته پزشکی از علوم پزشکی نیست و افراد می توانند در رشته های متفاوتی از این علم به تحصیل در آمریکا بپردازند. برخی از این رشته ها عبارتند از :
پرستاری { کاردانی ؛ کارشناسی ؛ ارشد و دکتری } ؛ داروسازی ؛ دندان پزشکی
اخذ ویزای تحصیلی برای تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا
دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه های آمریکا باید ویزای دانشجویی آمریکا را دریافت کنند. ویزای F1 برای شخصی که قصد تحصیل دارد تهیه شده و خانواده وی می توانند برای همراهی درخواست ویزای F2 کنند و خویشاوندان آن ها برای ملحق شدن باید برای اخذ ویزای F3 درخواست دهند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا
مدرکی مبنی بر توان مالی فرد ؛ مدارک هویتی از جمله شناسنامه ؛ پاسپورت معتبر ؛ مدرک گواهی سلامت ؛ نامه پذیرش دانشگاه ؛ مدرکی مبنی بر عدم سوپیشینه ؛ عکس پاسپورتی با پس زمینه سفید
شرایط کاری بعد از فارغ التحصیلی از رشته پزشکی در آمریکا
بعد از اتمام تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا دانشجویان می توانند به کار مشغول شوند. در برخی از موارد پزشکان می توانند در مناطق و کشورهای محروم مانند آفریقا یا مراکش به طبابت مشغول شوند. برخی از رشته های تخصصی پزشکی با درآمد در زیر برای شما گردآوری شده است :
ـ پزشک غدد : ۳۳۵ هزار دلار
ـ پزشک قلب و عروق : ۴۷۳ هزار دلار
ـ متخصص جراحی روده : ۳۸۰ هزار دلار
ـ پزشک اورژانس : ۳۳۶ هزار دلار
ـ متخصص بیهوشی : ۴۰۹ هزار دلار
ـ متخصص پوست : ۴۳۴ هزار دلار
باید گفت کسانی که به تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا مشغول می شوند بعد از فارغ التحصیلی متوسط درآمد آنها به عنوان پزشک در آمریکا بالاست و آن ها از حقوق و جایگاه ویژه ای در این کشور برخوردارند و حقوق و درآمد ماهیانه آنها بر اساس گرایش های متفاوت به طور کلی چیزی برابر ۲۶۶ تا ۴۳۷ هزار دلار می باشد.